Året der gik: 2017

Året der gik: 2017

De sidste dage i dette år, år 2017, er ved at være forbi, og snart venter et nyt år. Jeg vil her se tilbage på året der gik. 2017 har været det år, hvor jeg som bogblogger fik mine første kontakter hos et par af de forskellige forlag. I januar fik jeg tilsendt mit allerførste anmeldereksemplar. Det var fra Politikens Forlag, og det var ikke hvilken som helst bog. Bogen var Illuminae, som jeg, i december 2016, blandt andet havde nævnt som et af flere ønsker til jul, her på bloggen. En bog jeg havde hørt så meget om, og  som jeg virklig gerne ville læse. Og nu var den ankommet med posten. Bogen tog mig med storm, og jeg skal så meget læse både nummer 2 og 3 i serien. Senere hen er flere anmeldereksemplarer kommet til, og jeg er noget så taknemlig! En stor tak skal lyde til de forlag, der gider at bruge mig som bogblogger, til at anmelde deres bøger. Tak.

Men lad os nu se, hvad der var godt, og hvad der var skidt. Via hjemmesiden Goodreads, har jeg angivet hver gang jeg er begyndt på en bog, og når jeg har læsts den færdig. På den måde kan jeg se, hvad jeg har læst over året. Goodreads samler en statisk her i slutningen af året, hvor man kan få tal på de bøger man har læst. Et på facts om min læsning i år:

Jeg har læst 39 bøger i år. Mit mål var 20 bøger, så jeg er godt tilfreds. – og dette er uden de kogebøger jeg har læst og anmeldt, bøger til studiet, og noveller fra forlaget Tell me a tory, Toru. Så måske lander vi på 50?

De 39 bøger har resulteret i, at jeg har læst 7.258 sider.

Den første bog, jeg læste i år, var Illuminae af Amie Kaufman, og den sidste bog var Den lille bog om Lykke af Meik Wiking.

Den korteste bog var Prinsessan som inte ville leka af Astrid Lindgren, og den er på 17 sider. Den længste bog jeg har læst i år, er Illuminae af Amie Kaufman på 608 sider.

I gennemsnit, har de bøger jeg har læst i år, haft et sideantal på 191.

Treasure Island af Robert Louis Stevenson, er den bog, som fleste andre på Goodread har læst, hvorimod Casafuckingblanca af Lise Bidstrup, er den bog, som færrest har læst blandt de bøger jeg har læst i år.

Derudover var 2017, som sagt året, hvor der virklig skete ting og sager for mig og min bogblog. Jeg har fået kontakt med en masse skønne mennesker. Både til dem, der sidder på de altid skønne forlag. Men også kontakt til en masse andre bogglade mennesker – nemlig andre bogbloggere. I marts deltog jeg for første gang i et arrangement for bogbloggere. Det var spændende, selvom genren ikke var min stærke side. Men jeg mødte et par søde piger, som jeg senere har haft en masse kontakt med, blandt andet via de sociale medier. Og så var der lige hende fra Litteraturhuset, Elena. Hende fik jeg snakket ekstra meget med, og før man vidste af det, stod vi to for et bogbloggerevent. Senere på året blev Bogforum afholdt, og hvad der nok nu er blevet til en tradition, så var jeg igen i år afsted med Amalie fra Adventures of a booknerd.

Sikke et år. Jeg har flere gange var omringet af bøger, hvilket jeg allerbedst kan lide. Jeg har læst en masse, og ikke mindst en masse forskelligt, hvilket jeg bedst kan lide. Det har været et fint år for læsningen, og jeg håber 2018 bliver lige sådan. Udover almindelige bøger, så har jeg også anmeldt både en malebog, som også bestod af et eventyr, og en fin notesbog, som skal bruges i det nye år. Jeg glæder mig til at se, hvad 2018 vil bringe.

I januarmåned, i det nye år, vil der være spændende anmeldelser, som især dem, der ønsker et sundt nyt år kan få inspiration fra, så hold øje i januar.

Tak for i år og godt nytår til jer.

 

 4 thoughts on “Året der gik: 2017”

 • Hvor har du bare været god! 39 bøger er da vildt flot, når man tænker på, hvor meget vi stressede med bachelor og ikke fik læst så meget der 😛 Og jeg tror helt sikkert at Bogforum er blevet en tradition vi skal holde fast i 😉

  • Ja, jeg er også overrasket og glad over det fine tal 🙂 Dog har jeg i 2017 læst flere små og korte bøger, som jeg tror jeg også holder mig lidt til her i starten af året. 🙂 Hihi jaaaa med Bogforum 😀

 • 39 bøger er imponerende Det er jo næsten 1 om ugen 🙂 Jeg var ellers ret stolt af mine 16 i år. God læselyst i dette nye år 🙂

  • Tusind tak. Jeg er også selv godt tilfreds. Især når jeg tænker på, at år 2017 også var året, hvor jeg skrev mit BA projekt. 😉
   16 er da også flot. Mit indre mål er næsten altid mindst 12 bøger om året, da det så svarer til 1 bog om måneden. 🙂
   Også rigtig god læselyst til dig Uffe 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *