Anmeldelse: “Bænkevarmeren og bænkebideren”

Anmeldelse: “Bænkevarmeren og bænkebideren”

Anmeldereksemplar

Bænkevarmeren og bænkebideren. Gazelle Buchholtz. Tell me a story, Toru. Udgivelsesår for denne udgave er 2017. Sidetal 4.

★★★☆☆☆

Det er søndag, og en lille pige svigtes af sine forældre. Hun blev bedt om at vente i gården, og de fortalte, at de ville hente hende, når de var klar til at tage af sted. De havde lovet hende en tur på Bakken og en tur i Dyrenes have. Men heller ikke denne søndag kom de på Bakken, eller i Dyrenes have.

“Flasker klirrer, og nogle af dem triller ned på gulvet. Fra entreen hører hun hud, der rammer hud. Og råben.” (s. 2)

Selve novellen strækker sig over to små sider, og Gazelle formår endnu engang at mestre kunsten i at få handlingen til at udspille sig på så lidt plads. Det er især bemærkelsesværdigt, hvordan novellens første side står i glædens tegn, med sommerfugle i maven, som var vi på vej til Pjerrort, candyfloss og spøgelsestog. Siden afsluttes i det mere triste tegn, og lægger op til den næste side, som i den grad er en modsætning fra forrige side med glæde, til nu at være trist, vred og morbid.

Igen er der respekt for skrivestilen, arbejdet og ideerne bag værket, til Gazelle fra mig af. Dette er den tredje af hendes noveller jeg læser, og jeg tænker om jeg stadig kan blive overrasket over hendes værker og skrivestil. Det kan jeg, og jeg er imponeret over hendes skriverier.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *