Anmeldelse: “Den lille bog om lykke”

Anmeldelse: “Den lille bog om lykke”

Anmeldereksemplar

Den lille bog om lykke. Meik Weking. Turbine. Udgivelsesår for denne udgave er 2017. Sidetal 334.

★★★★★☆

Den lille bog om lykke formår at få folk til at tænke over deres eget lykkeniveau og sætte tingene i perspektiv. Bogen indeholder flere casestudier, der viser, hvad forskellige folk fra hele verden har gjort for at skabe en eller anden form for lykke i deres liv. Og disse eksempler er ret inspirerende og man får lyst til selv at kaste sig ud i en eller anden form for ændring, der kan give en mere lykke i livet.

Meik fortæller blandt andet om Michelle McGagh, der sad fast i et forbrugermønster ved at tjene penge, som hun kunne bruge på ting hun ikke rigtig havde brug for.

Dette er bare et eksempel på en case, der satter tankerne i gang hos mig. En anden historie, Meik kommer ind på, handler om brugen af vores mobiler i hverdagen. Hvordan vi har trænet vores hjerne til konstant at blive afbrudt, da vi ofte lige skal tjekke, om der er sket noget nyt siden vi sidst tjekkede for blot en time siden. Vi mister evnen til at koncentrere os i længere tid af gangen, og dette fandt jeg ret interessant. Jeg vil gerne indrømme, at jeg i løbet af ugens mange dage, ofte kigger ned i min telefon. Og dette er noget jeg gerne vil ændre på.

Jeg fandt det især problematisk, da jeg i december sidste år, sad og kæmpede med at få skrevet en eksamensopgave færdig. Jeg var sideløbende i gang med at læse denne bog, og havde lige læst om dette med, at vi er ret dårlige til at lægge mobilen væk. Et nyttigt redskab jeg gjorde brug af var, at jeg simpelthen lagde min mobil i den ene ende af min lejlighed, mens jeg selv sad i den anden ende og skrev opgave. På den måde kunne jeg ikke lige tjekke ting, når det gik lidt svært med opgaven, og jeg blev heller ikke forstyret, hvis jeg fik en besked om noget. Meik kommer nærmere ind på dette med at blive afbrudt og henviser til arbejdspladser. Ofte skal folk bruge lidt længere tid og en dybere koncentration til  nogle opgaver, men hvor kollegaer, mails, telefonopkald osv., er et vedvarende miks er faktorer, der hurtigt kan forstyrre. Derfor forslår han blandt andet, at man kan indføre en-to timer på en fast dag om ugen, hvor folk ikke kan forstyres – ingen opkald, mails eller kollegaer, der skal spørge om det ene eller det andet, og ingen møder. Bare fokus på at tage sig den til arbejdet behøver, og hvor folk undgår at stresse over manglende tid, da de hele tiden bliver afbrudt.

Så ja, jeg vil anbefale Den lille bog om lykke, da den simpelthen rummer en masse gode tanker, idéer og forsøg på, hvordan man opnår lykke her i livet.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *