Anmeldelse: “Historien om en datter”

Anmeldelse: “Historien om en datter”

Anmeldereksemplar

Historien om en datter. Gazelle Buchholtz. Tell me a story, Toru. Udgivelsesår for denne udgave er 2017. Sidetal 9.

★★★★★☆

Lige i begyndelsen troede jeg, at dette måske var en lille krimi. En datter besøger sin syge mor. Mens de sidder sammen i moderens seng, kommer en ung mand ind ad hoveddøren. Datteren tro han er fra hjemmeplejen, for han har handlet, men glemt moderens cigaretter. Datteren smutter ned i en kiosk efter dem, og da hun kommer tilbage, er hverken moren eller den unge mand at finde i hjemmet. Hun ringer straks til hjemmeplejen, der oplyser, at der ingen ung mand er på arbejde den dag. Hvor er hendes mor?

Men nej, det er skam ikke nogen krimi.

“Hun satte sig ned på bænken og krammede den sovende mor. Moren drømte om en busk med lysegrønne forårsknopper.”

I sin søgen efter sin mor, møder kvinden flere mennesker, der fælles for dem alle, beder hende om at lette hjerte. Men det er svært, når forholdet til moderen ikke har været det bedste. Elementet med, at kvinden møder fremmede mennesker, af tre omgange, mindede mig lidt om “A Christmas Carol“, hvor han får besøg af tre spøgelser.

Jeg vil ikke afsløre for meget, men kan på det varmeste anbefale den. Det er en smukt fortælling selvom den er trist, og jeg blev meget rørt over den.2 thoughts on “Anmeldelse: “Historien om en datter””

  • Hej Louise. Tak for dine fine ord om Gazelle Buchholtzs værk Historien om en datter! Mon du også har læst H.C. Andersens Historien om en moder? Ellers kan det stærkt anbefales at læse og lave denne sammenligning. Jeg advarer, at det dog kun vil gøre de berørte følelser endnu mere udsatte. Kh. Kristine fra Tell me a story, Toru

    • Hej Kristine
      Tak for din kommentar. Det er altid så rart, når nogle laver et lille skriv til mine indlæg.
      H.C. Andersen siger du. Den vil jeg da opstøve, så jeg kan lave den sammenligning. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *