Anmeldelse: “Min notesbog”

Anmeldelse: “Min notesbog”

Anmeldereksemplar

Min notesbog. Politikens Forlag. Udgivelsesår for denne udgave er 2017. Sidetal 280.

★★★★☆☆

“Min notesbog giver en mulighed for at få overblik og struktur på hverdagen på en sjov og kreativ måde. Bogen er en blanding af en kalender, dagbog, to-do-lister – som man normalt kradser ned på en lap papir – og scrapbog med mindeværdige begivenheder. Man skaber selv sin egen notesbog, og man kan fylde lige så meget i den, som man har lyst til. Der er mulighed for at gå i detaljer med trackinglister over kost, søvn eller træning. Og man kan lave to-do-lister over, hvad man skal nå at gøre i morgen, inær fremtid eller på længere sigt. Der er også plads til at skrive tanker om livet og ønsker og mål for fremtiden ned.

Bogen er lavet med et sødt, personligt layout, der levner plads til, at man selv sætter sit helt eget præg på den og skaber lige den notesbog, der passer til en selv. Og så man helt sikkert får lyst til at gemme bogen som et godt minde.

Hos Politikens Forlag, er der kommet denne fine sag. En notesbog, der er perfekt, hvis man ønsker hjælp på vejen til at nå sine mål. For hver måned får man først to sider med en oversigt over hele måneden.  Derefter kommer to sider for hver uge. Ved siderne for ugerne, er der udover felter til dagene, også lavet felter, som f.eks. kan bruges til ugens opgave, eller noter og tanker. Derudover er der også et felt, der hedder Skridttæller. Her kan du noterer og holde øje med, hvor meget du går om dagen, og om du er oppe på dagens 10.000 skridt, eller dit eget mål for dagen. Sidst men ikke mindst, et felt jeg synes er ret smart: Hvor meget vand har jeg drukket i dag. Her kan man sætte et kryds for hvert glas vand man har drukket i løbet af dagen, og på den måde holde øje med, om man drikker nok vand. En god lille hjælper, hvis man gerne vil blive bedre til at huske vandet.

Blandt notesbogens andre sider finder man et tema for hvert måned. Det kan være planlægning af ferie, lave budget og holde øje med sin økonomi, eller hvilke bloggere man skal huske at følge. Der er ligeledes her to sider til hver måned, der hjælper en til at holde øje med, hvor meget man træner, og hvad man spiser. Der er således lavet en side, hvor man kan notere og krydse af, hvor mange af de seks øvelser man har lavet, og hvor mange gange man har lavet dem. På siden ved siden af finder man en liste, hvor man igen kan notere og krydse af, men som er afsat til ens kost. Der er 31 dage og fire felter. Et felt til frugt og grønt, et felt til kostfibre, et felt til protein og et felt til fedt. Med denne oversigt kan man holde øje med, hvad man spiser, om man spiser for lidt eller for meget af noget, og om man i det hele taget spiser varieret, som det anbefales. Så nu er der faktisk ingen undskyld. Vi har redskaberne.

Min notesbog er en meget fin notesbog, der virkelig hjælper en med flere ting, man måtte ønske at tage hånd om. Bogen er den perfekte hjælpende hånd, og en god start til os, der gerne vil lave en bullet journal, men som måske ikke har den bedste håndskrift, eller kan tegne, så man kan se, hvad det er. Min notesbog er nemlig allerede udstyret med fine overskrifter, faner og andre dekorativ ting på siderne. Jeg vil klart bruge denne i det nye år, da den blandt andet er sammensat efter min smag. Dette ses ved, at det er en uge kalender og ikke en dags kalender. Jeg kan nemlig godt lide at se det fylde overblik over min uge. Jeg kan slet ikke vente på, at jeg må og kan udfylde siderne. Måske denne kan bruges som julegave, til den vanskelige, der enten intet ønsker sig, eller som ønsker sig ting uden for giverens budget.

 

 1 thought on “Anmeldelse: “Min notesbog””

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *