Anmeldelse: “Øv, far!”

Anmeldelse: “Øv, far!”

Anmeldereksemplar

Øv, far!. David Williams. Oversat til dansk af Kim Langer. HarperCollins. Udgivelsesår for denne udgave er 2018. Sidetal 440.

★★★★☆☆

Der er fart over feltet, når Hubert skal hjælpe sin far, Gilbert den Grufulde, racerbanens Konge, ud ad fængslet, hvor han er havnet efter et bankrøveri. Men hvad skete der egentlig, siden Gilbert,  racerbanens konge, overhovedet kom til at deltage i et bankrøveri? Han gjorde det, fordi han havde brug for pengene…

I bogen Øv, far! møder vi den 12 årige dreng Hubert og hans far Gilbert. Huberts mor Rita møder vi også, men hun er meget lidt med i bogen, så hende vil jeg ikke skrive mere om. Vi møder også tante Flip, der ELSKER at skrive digte. Hun kan slet ikke få nok. Desværre er hun bare ikke særlig god, men far og Hubert vil ikke gøre hende ked af det. Et af dem lyder foreksempel sådan her:

Oh, stolte høje bøg,
vi spejler os i samme sø,
Skønt jeg ej har blade,
Og for den sags skyld heller ingen grene,
Og heller ingen stamme,
men ellers er vi næsten det samme.
Åh, det er sandt, jeg har ikke bark…” (s. 48)

Så er der også Pastor Judith, den lokale sognepræst, der ikke giver op, når det kommer til at få folk ned i kirken. Der er også en lille, onde mand med i bogen, Mister Big hedder han. Han er forbryderkonge, og ligegyldig hvad tid på døgnet det er, går han rundt i silkepyjamas og slåbrok. Mister Big har to håndlangere, Langefinger og Tommeltots. Langefinger hedder langefinger, fordi han har lange, slanke lommetyvefingre. Tommeltots hedder Tommeltots , fordi han har to kæmpe store tommelfingre, og dem bruger han, når det skal gøre rigtig ondt på Mister Bigs fjender. Det er i dette dårlige forbryderselskab, at det går galt for far.

Øv, far! er en underholdende børnebog, og layoutet er skønt! Det understreger virkelig, hvad der sker, hvordan det sket og ikke mindst, hvordan det lyder. Det passer helt perfekt til målgruppen, og det gør resten af bogen også.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *