Anmeldelse: “Ombytningen”

Anmeldelse: “Ombytningen”

 Anmeldereksemplar

Ombytningen. Gazelle Buchholtz. Tell me a story, Toru. Udgivelsesår for denne udgave er 2017. Sidetal 4.

★★★★☆☆

En mand går ud i skoven, og lægger sig på en plet af mos. Han er langt inde i skoven, og ønsker ikke, at andre skal kunne finde ham. Et minde fra barndommen vækker hans tanker. Som han ligger der, husker han tilbage på dengang han var 8 år og lå i sneen. Fornemmelsen af, at hovedet rører jorden, minder ham om hans sne-engle. Nu er han voksen, og laver en efterårs-engel.
Han er gået ind i skoven for, at naturen kan tage en bid af ham:

“Kom så natur! Bid løs af mine kødfulde lunser og kalkrige knogler. Pluk hår og hak løs i  min hud, så noget kommer ud af skidtet. Jeg kan ikke få de fandens atomer i svingninger. Jeg giver mig videre.”

Tanken var måske god, men som han ligger der, og hører skovens dyr nærmere sig, begynder han langsomt at fortryde. For det skal gerne ske i den rigtige rækkefølge, og han vil helst gå i dvale først.

Jeg nyder altid at læse Gazelles ord, og er samtidig altid spændt på, hvad der nu venter, i den næste novelle. Hun formår at skabe en stemning, og man bliver nysgerrig på hendes univers. Hun kan bare noget i mine øjne, og gang på gang blive jeg så imponeret over, at man kan skabe en tekst, der fylder så meget, men samtidig består af så få ord.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *