Anmeldelse: “Other-wordly”

Anmeldelse: “Other-wordly”

Other-wordly – words both strange and lovely from around the world. Yee-Lum Mak. Illustretet af Kelsey Garrity-Riley. Chronicle Books. Udgivelsesår for denne udgave er 2016. Sidetal 55.

★★★★★☆

En fin lille perle af en bog, for alle der elsker spændende ord og flotte illustrationer.
Jeg fandt denne bog ved et tilfælde på Plusbog.dk. Jeg sad og kiggede deres kategori af engelske bøger igennem, da bogens forside fangede mit øje. Jeg læste efterfølgende om den, og var straks forelsket i den lille bog, der hurtigt blev klikket hjem. Bogen er lille, men stor og smuk så snart man åbner den. Der er de flotteste illustrationer og tegninger hele vejen igennem, der passer til bogens indhold, der nemlig er ord. Magiske og flotte ord, der bruges om et fænomen, en ting eller en handling. Der er samlet ord fra hele verden, der beskriver de ting, som man måske ikke forventede kunne beskrives med et ord.

Der er foreksempel det engelske ord: Deipnosophist – “someone skilled in small talk or in conversing around the dining table.” (s. 41)

Eller det japanske ord: Komorbi – “the sunlight that filters through the leaves of the tress.” (s. 3)

Jeg vil ikke skrive så meget mere, men i stedet vise lidt billeder af bogens indhold, så I kan se, hvorfor den fangede mig. (- jeg beklager den mindre gode kvalitet af billederne)

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *