Anmeldelse: “Zenobia”

Anmeldelse: “Zenobia”

Anmeldereksemplar

Zenobia. Skrevet af Morten Dürr. Tegnet af Lars Horneman. Forlaget Cobolt. Udgivelsesår for denne udgave er 2016. Sidetal 100.

★★★★★★

Zenobia er en utrolig flot graphic novel, der handler om pigen Amina. Hun bor i Syrien med sin mor og far. Hun elsker at lege gemmeleg med sin mor, og Amina gemmer sig altid et nyt sted under hver leg, hvor moderen har det samme gemmested. Nemlig bag døren til vaskerummet.

En dag skal Amina være alene hjemme, da hendes forældre skal ind til byen. Hun er ikke meget for det, men så minder hendes mor hende om Zenobia. En kvindelig kriger, der kæmpede for sit. Hvis Zenobia kan kæmpe i krige, så kan Amina også klare at være alene hjemme et par timer. Men timerne går, og mor og far kommer ikke hjælp. Istedet kommer hendes onkel forbi. Han fortæller at Amina skal pakke en taske, og at de er nødt til at tage afsted.

Bogen er utrolig smuk på flere måder. Selve siderne, med de meget flotte tegninger, skaber en utrolig stemning med valget af farver, der er holdt i naturens spektrum med blå, brun, beige og gul. Historien er meget fængende, men jeg må også advare, den er også trist. Historien skar i mit hjerte.
Selvom den ikke består af en masse ord, så har den stadig en masse vigtigt at fortælle.  En vigtig historie, der viser, hvordan en verden for en syrisk pige, dreng eller familie for den sags skyld ser ud. En verden, hvor man er nødt til at flygte ud af det land man kender og har kært, da det nu er for farligt at bo der. Amina ender på en båd sammen med mange andre mennesker, men uden sin onkel. Han havde nemlig kun penge til, at en af dem kunne komme med båden.

Kig forbi Forlaget Cobolt, og find flere spændende bøger. Udover graphic novels udgiver de også en masse tegneserier. Zenobia kan klart anbefales til både det unge og ældre publikum. Læs den.

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *