Bogbloggerarrangement – kvindeliv 2017 #2

Bogbloggerarrangement – kvindeliv 2017 #2

 

Så kom dagen. Det blev søndag den 2. juli 2017, og dagen for bogbloggerarrangementet var kommet. Som jeg har skrevet om tidligere, så har Elena, fra Litteraturhuset, og jeg, brugt de sidste fire måneder på at planlægge et arrangement for andre bogbloggere. Fire måneders arbejde blev afholdt på fire timer. Og hold op, hvor gik tiden bare stærkt, men sikke en god dag. Temaet var kvindeliv, og det virkede til at ramme plet for rigtigt mange af deltagerne.

Arrangementet fandt sted på Paludan Bog&Café i København. Vi havde fået en “kontaktperson” fra caféen, som vi hele tiden var i kontakt med, om selv de mindste ting, der gjorde os urolige. Og det var så skønt! Vi havde endda fået lov til at benytte deres depot. Vi  fik på den måde tilsendt 90 % af sponsoraterne til caféen, og slap derfor, for at finde en med bil, der kunne køre alle tingene til stedet. Tak til Paludan Bog&Café, og ikke mindst Søren! (der desværre havde sidste dag samme dag som vores arrangement)

De små goodiebags til deltagerne, som også er godt fyldt op.

Vi havde om fredagen gjort alt, hvad vi kunne gøre klar til om søndagen. Pakket gaver ind samt pakket goodiebags til randen! Hvad der først var tiltænkt en stor goodiebag, blev ændret til hele to af slagsen – en lille og en stor. Der var simpelthen ikke plads nok i den store mulepose, fra CulturePlus, til alle de ting vi havde modtaget af sponsorater. Derfor blev den mindre muleposer, fra Politikens Boghal, der egentlig var tiltænkt til, at deltagerene kunne bruge denne til deres gaver fra pakkeleg, taget i brug. Og dette havde vi selvfølgelig intet sagt om til deltagerne, at der var hele to goodiebags til hver!

Da Elena og jeg ankom på dagen, valgte vi at sætte de små goodiebags ud på alle stolene. Da deltagerne ankom, blev de altså mødt af et syn, der sagde GOODIEBAG. Vi lod dem blive i troen om, at dette var, hvad de fik i form af en goodiebag.

Vi startede med at byde folk velkommen, fortælle om lidt praktiske ting, samt fortælle og forklare om en løbende konkurrence under hele arrangementet. Da klokken slog 15:20, begyndte det første oplæg. Til dette oplæg, havde vi fået kontakt med Sune De Sousa Schmidt. Sune er redaktionschef hos forlaget Lindhardt og Ringhof, og han fortalte om kvindelige forfattere gennem tiden, og hvordan pladserne samt forholdet mellem de mandlige og kvindelige forfattere ser ud i Danmark. Han havde medbragt et par bøger, af kvindelige forfattere, som han fortalte en masse spændende om, og som de hurtigere deltagere kunne få med hjem efter oplægget. Sune er rigtig god til at fortælle, og man kan mærke, at han virkelig elsker litteratur. Hvis vi havde haft mere tid, kunne vi sagtens høre på ham i mere tid, da han også fortalte et par sjove, interessante og fangende historier.

Da klokken var 16:15, var det tid til det næste oplæg. Til dette har vi haft et rigtig godt samarbejde med forlaget People’s Press, der hjalp os med at få fat i to forfattere – Agnete Friis og Karen Strandbygaard. De to forfattere var på sammen, og valgte begge at læse lidt op fra deres bøger, og derefter fortælle om inspirationen til bøgerne, dem selv og deres liv. Hele tiden, var temaet for dagen tydeligt. Emnet, kvindeliv, er stort og bredt, hvilket kun gør, at der kan blive talt om en masse ting. Sune, Agnete og Karen gik så godt i spænd, og alle tre diskuterede under de to oplæg. Dette var et suverænt team, og det virkede tid, at vores tema om kvinder ramte plet. Både for oplægsholderne, men også og ikke mindst, for de mange (kvindelige) deltagere.

Efter de to oplæg, tog Sune, Agnethe og Karen af sted, og arrangementet bød nu på en aktivitet for bogbloggerne, hvor de kunne grine og snakke lidt mere sammen. Aktiviteten vi havde fundet på var pakkeleg, og det faldt i rigtig god jord! Der blev grint og pjattet, råbt og skreget, og det virkede til, at alle virkelig synes det var sjovt, for hvem endte med fleste pakker? Og hvem fik slet ingen? Heldigvis endte alle med mindst en pakke, og folk elskede legen.

Da tiden til pakkeleg var gået, blev det tid til at se, hvad der gemte sig under alt det gavepapir. Vi havde fået skaffet en bred vifte af genre til legen, plus en masse andre ting som te og franske vafler. Da folk havde fået pakket ud, byttet lidt hist og her, ryddet papir væk, og der var faldt ro over lokalet, fortalte vi, at det var blevet tid til at få goodiebags. Nogen tabte helt kæben i begejstring og andre juhuede. Endnu flere ting – det var jo næsten ikke til at tro! Men hold nu fast, hvor blev bogbloggerne glade. Goodiebagsne blev straks undersøgt, og det lod til de godt kunne lide dem.

Efterfølgende blev det tid til at spise. Alle deltagere havde før arrangementet betalt 50 kr. for at deltage, og disse penge gik til en sandwich fra caféen af. Nu kunne folk igen få snakket lidt sammen, nyde maden, og slappe af i de boglige omgivelser, caféen danner ramme for. Da alle havde fået tygget af, blev det tid til at annoncere de fem vinder af bogen “Et barn fødes”, som forlaget Modtryk havde sponsoreret. Og derefter blev det tid til at sige farvel og tak.
Størstedelen af deltagerne gav udtryk for, at det havde været et godt arrangement. Kan man så forlange andet? Jeg synes selv det gik rigtig godt, og at Elena og jeg kom fuldt i mål, med det vi havde planlagt og tænkt om dette arrangement. Tak til alle jer, der deltog. En KÆMPE STOR TAK, til alle dem, der har sponsoreret bøger og ting til dagen. Vi kan slet ikke takke jer nok. Folk var yderes glade for jeres ting. Og tak til Sune, Agnete og Karen for at møde op, og snakke foran alle os bogbloggere.

Tak:

Paludan Bog&Café, CulturePlus, Plusbog, Arnold Busck, Politikens Boghal, Fredsted, Tante Te, Tebox, Karen Volf, La Glace, People’s Press, Gads Forlag, Harper Collins Nordic, Modtryk, Turbine, C&K Forlag, Fadl’s Forlag, Brændpunkt, Arvids og Aarhus Universitetsforlag.

Sidst men ikke mindst, en stor tak til Elena. Det har været en fornøjelse at planlægge denne dag med dig. Vi har oplevet lidt af hvert, skabt gode minder, og bare lært hinanden godt at kende. Jeg ønsker gerne endnu flere timer med dig i fremtiden. 

 

Jeg har samlet en oversigt, over de deltagere, som også har skrevet et indlæg om dagen herunder:

LitteraturhusetLiterarylinings, Paper Quests, Bookworm’s ClosetBogpoetenLivet i DukkehusetJulie The Book CatJannie from the Blog, Mellem LinjerneBook me up, Scotty!, Adventures of a booknerd

Indholdet af de to goodiebags.


9 thoughts on “Bogbloggerarrangement – kvindeliv 2017 #2”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *