Bogbloggerevent – Realisme i Young-Adult litteratur

Bogbloggerevent – Realisme i Young-Adult litteratur

Noget af det fantastiske i bogbloggersamfundet er det gode fællesskab. Jeg har fået kontakt til så mange læseglade mennesker, der ligesom mig, også har en bogblog. Det er så hyggeligt, og især når vi mødes til diverse ting. Lørdag d. 14. april bød på endnu et skønt arrangement for bogbloggere. Julie ra bogbloggen Julie the Book Cat havde stået for dette event i samarbejde med forlaget Carlsen. Og nu kommer mit indlæg om dagen endelig, bedre sent end aldrig som man siger. 😉

Jeg gik mod Islands Brygge metrostation kl. 12:30, hvor jeg havde aftalt at mødes med Julie, der har bogboggen Literary Linings. Da vi begge to bor på Amager, og faktisk ikke særlig langt fra hinanden, have vi aftalt at følges sammen til arrangementet. Det begyndte kl. 13.00, hvor vi alle skulle mødes i receptionen hos Egmont, hvor forlaget Carlsen har til huse. Herfra skulle vi op til 4. sal, hvor et mødelokale var gjort klart med et bord der var fuldt godt op med snacks og drikkevarer!

Da folk var kommet på plads, og klokken var blevet 13.10, gik forfatterne Camilla Wandahl og Caroline Ørsum på. De var kommet for at fortælle om at skrive realisttisk YA-litteratur.

Efter dette oplæg var der en kort pause inden redaktør Nanna Nørh fra Høst & Søn fortalte om at være redaktør på realistisk YA-litteratur. Det var utrolig spændende at høre om. Og især da jeg selv går man tankerne om at arbejde på et forlag. Nanna gjorde kun tankerne og drømmen større.

Endnu en pause blev klemt ind før klokken slog 14.45, hvor forfatter Ditte Wiese og redaktør Kaya Hoff fra Carlsen sammen fortalte om rå YA-litteratur, og hvor langt man egentlig kan gå. Det store spørgsmål lød: kan det blive for råt?

Da klokken slog 15.35, var det Forlagschef, Christian Bachs tur. Han fortalte om kommende udgivelser hos Carlsen. Uhhh de har nogle spændende titler på vej! Derudover snakkede Christian også om de forfattere de har, både danske som udenlandske, og lidt om, hvordan forlag forhandler for at få rettighederne til den danske udgave. Det var ret spændende at høre om. Efter dette oplæg, fandt Julie en vinder af hendes konkurrence og så var det tak for i dag. Os, der ikke skulle nå et bestemt tog hjem eller havde tiden til det, var så heldige at få en rundvisning på forlaget. Det er jo egentlig bare en masse kontorer, som hos alle andre virksomheder, men det er det de arbejder med, der er særlig interessant at høre lidt mere om.

En stor tak til Julie, Carlsen og ikke mindst de mange andre – både dem, der holdt oplæg, men også dem, der havde sponsoreret ting til dagen; Gads Forlag, Tante Te, Coolstuff, Forlaget Brændpunkt, Forlaget Cobolt, Høst og Søn, Arnold Busck og People’sPress.1 thought on “Bogbloggerevent – Realisme i Young-Adult litteratur”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *