Genbrugsguld //1

Genbrugsguld //1

I påskedagene var jeg en tur i Kirppu Hillerød med min mor. Jeg var af den overbevisning, at vi bare skulle kigge, og at der sikkert slet ikke var noget at finde for mig. Der tog jeg fejl! Da besøget var slut, var jeg faktisk den af os, der kom hjem med flest ting. Og det var ikke bare hvilke som helst ting, men en stor stak bøger.

Den første ting jeg fandt, var bogen Karlsson på taget af Astrid Lindgren. Jeg er kæmpe fan af Astrid Lindgren, og lige Karlsson på taget manglede jeg i min samling. Hvor heldig kan man være!? Denne udgave er fra 2008, men det var ikke den eneste udgave, af Karlsson på taget jeg fandt. Jeg fandt nemlig også en ældre sag fra 1963! Og den måtte jeg simpelthen også have med. Også selvom jeg lige havde fundet en nyere udgave, så er der bare noget særligt over de ældre udgaver, når det er bøger af forfattere man virklig godt kan lide. Min udgave af Brødrene Løvehjerte, er f.eks. også af ældre dato. Min mor var nemlig så sød, at jeg fik hendes udgave, da jeg havde læst bogen. Men udover Karlsson fandt jeg også en ældre udgave af Pippe Langstrømpe. Jeg har ellers den samlede bog, med alle Pippe historierne, men , men, men! Igen, den ældre udgave har bare sin charme, så den kom også med hjem.

Derudover fandt jeg også tre bøger af Bjarne Reuter. Efter at have hørt tre lydbøger, tidligere på året, der alle var fra Bjarne Reuters univers, har jeg længe haft i tankerne, at jeg egentlig også gerne vil eje flere af hans bøger. Inden denne tur, bestod den samling nemlig kun af to stk., og jeg så/ser gerne at den vokser sig større. Og Kirppu Hillerød var simpelthen stedet, hvor jeg fik udvidet min samling. Jeg fandt Ridder af skraldespanden, Tre engle og fem løver, og en samlet bog med alle tre historier om Buster i, Busters verden 1-3. Jeg er simpelthen så glad for disse fund, og min mor grinede ad mig, da jeg var helt oppe at køre, over fundet af disse bøger.

Jeg fandt også en bog, der bare udfra titel og tegning på forsiden måtte med hjem. Den hedder Lille Ulvs bog om stygning af Ian Whybrow. Den lyder sååå sød! Den handler om Lille Ulv, der skal i skole, for at lære at blive en stor og styg ulv. Det er Lille Ulv ikke meget for, der ellers godt kan lide at gå i bad, børste tænder, rydde op osv. Men det er ikke noget en styg ulv gør.

Den sidste bog, der kom med mig, var en stor en af slagsen. Gyselige historier – skumle spøgelseshistorier og rystende rim af Caroline Repchuk, Claire Keene, Geoff Cowan, Kat Wootton og Candy Wallce, samt en håndfuld dygtige illustratorer, står bag denne flotte bog for alle, der er til uhyggelige fortællinger i sammenspil med flotte tegninger. Som jeg sagde til min mor; “Detter er sådan en bog, jeg ville havde elsket at have, da jeg var barn.” Min mors kommentar var; “Men også nu”. Og ja, også nu. Min barnlige sjæl elsker sådan bøger – titel, tegninger, farver, layout og meget mere spiller bare, og når det så handler om overnatulige væsner, ja, så er jeg solgt.

Alle bøger er i rigtig fin stand, og kostede ikke særlig meget. Jeg tror den dyreste kostede 40 kr., og den billigste 10 kr. Den enes skrald er den andens guld, eller hvad man siger. I dette tilfælde var det genbrugsguld på højeste plan. Jeg er nu mere en opsat på at være bedre til at gå i genbrugsbutikker, og loppesupermarkeder som f.eks. Kirppu.

Har du gjort gode genbrugsfund?2 thoughts on “Genbrugsguld //1”

  • Hvor er den med ulven bare sød, kan være du kan læse den for Njord en dag? 😉 men sikke en fin stak, og den gamle udgave af Karlson er da bare for fin altså! 😀

    • Den er så kær, og ja! Det kunne være så hyggeligt. Men måske vi lige skal ham blive lidt ældre, så han forstår den lille morale i bogen hahaha 😉 Ja, jeg er også mega glad for de fund, og især lige den udgave 😀 Måske vi en dag skal på genbrugsjagt i Roskilde? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *