Genbrugsguld //2

Genbrugsguld //2

I min sommerferie besøgte jeg en genbrugsbutik, og her fandt jeg en stak ælder bøger, som måtte med mig hjem. I mit forrige indlæg om genbrugsguld, skrev jeg om min søgen efter børnebøger af Bjarne Reuter. I genbrugsbutikken var der gevinst. Bogen “Natten i Safarihulen” af Thøger Birkeland og Bjarne Reuter lå i en kurv, med bøger til børn og unge. Bogen er fra Gyldendals Børnebogklub, og Thøger Birkeland er ham, der står bag historien om Krumme. En anden bog jeg fandt, var “Safty og smuglerne” af Kirsten Holst. På bagsiden står der, at det “… er en velfortalt spændingshistorie, der foregår i et spillevende hverdagsmiljø.“. Jeg huskede svagt noget om, at Kirsten Holst også har skrevet ret mange børne- og ungdomsbøger, så derfor købte jeg den med.

Derudover fandt jeg “Søstrene Grimm – Eventyr-detektiverne” af Michael Buckley. Bagpå står der: “Livet har bestemt ikke altid været et eventyr for Sabrina og Daphne Grimm. Efter at deres forældre på mystisk vis er forsvundet, bliver de overdraget til en småskør kone, der påstår at være deres bedstemor. Hun laver mærkelig mad, bor i et besynderligt hus og siger, at hun kender Snehvide. Inden pigerne kan nå at flygte, finder de ud af, at der på en eller anden måde er en forbindelse mellem dem og alle de fantastiske personer og væsner, som de har læst om i eventyrerne. Men det er ikke alle væsner, som er lige glade for at pigerne er dukket op hos den gamle kone…“. Det lyder spændende, og jeg blev fanget, da man nu ellers kun kender til brødrene Grimm.

Agent-Mysteriet” af Sivar Ahlrund faldt jeg for på grund af bogens cover. Det er  old-school på den fede måde. Jeg har været særlig glad for at læse bøgrene om Nancy Drew, der handler om en pige, der er detektiv, og jeg tænkte denne bog var lidt i samme boldgade.

De to sidste bøger, i denne omgang, er henholdsvis “Ungdom” af Louisa May Alcott, og “Rikke” af Lenore Lönborg. Igen, det var et rent cover-køb. Louisa May Alcott kender jeg, og jeg har læst hendes “Little women” på engelsk, som jeg bare synes er så fin og varm en fortælling. Lenore Lönborg derimod, hende kender jeg ikke, men det kommer jeg jo til nu, med dette køb.

Køber du brugte bøger? Hvad har været dit bedste fund?Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *