Anmeldelse: “Green Kitchen Smoothies”

Anmeldelse: “Green Kitchen Smoothies”
Green Kitchen Smoothies. David Frenkiel og Luise Vindahl. Politikens Forlag. Udgivelsesår for denne udgave er 2016. Sidetal 144. [Dette er et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag]
★★★★★☆

Jeg elsker mad, og det at stå i et køkken er noget jeg nyder. Jeg har efterhånden en ret stor samling af kogebøger, men jeg elsker simpelthen at læse nye opskrifter, se på billeder af mad, og bare suge en masse inspiration til mig. For en smoothie-elsker som mig, er denne bog nærmest blevet en bibel. Udover at forsiden er noget af det mest indbydende og lækre jeg har set, (hvis det var muligt at få forsidebilledet som plakat, så hang den på en af mine vægge), så rummer bogen også et hav af sunde, lækre, inspirerende, spændende, farverige opskrifter. Hvis man er ny i det med smoothies, så har forfatterne lavet et kapitel over de “sikre”/enkle valg. Smoothies som både er nemme, men hvis smag falder i de flestes jord. Hvis man egentlig ikke er så meget for at kaste sig ud i David og Luises opskrifter, så har de lavet en model / figur, som et med til at sikre, at man får den perfekte smoothie. Modellen guider en igennem til udførelsen af den perfekte smoothie, og giver tips og trick til at opnå dette.

green-kitchen-smoothies-3
Byg den perfekte smoothie.

Udover opskrifter på juicer og smoothies man drikker, er der også opskrifter på desserter, kiks og smoothiebowls, altså smoothies man spiser fra en skål. Fordelen ved en smoothiebowl er, at man kan pynte sin smoothie med alle mulige gode ting. Frugt, nødder, bær, mysli og meget mere. Her er det kun fantasien, der sætter grænser.

green-kitchen-smoothies-2
Et lille udpluk af billeder fra bogen. Der er så mange spændende opskrifter.

David og Luise giver også deres opskrifter på nøddesmør, sesamfløde, granola og mysli, hvilket er “tilbehør” til nogen af deres opskrifter. Man kan selvfølgelig vælge at undlade disse ting, eller lave dem i sine egne version, så man får noget man ved man kan lide. De to forfattere lægger også meget vægt på, at der skal være alternativer for dem, der har allergi eller fravalgt visse ting.

Denne lille bog rummer simpelthen en masse “smag” fra første øjekast. Man spiser bogen med øjnene. De farverige billeder er med til at lysten forstærkes, og man må bare ud i køkkenet med det samme og afprøve en “Avocado- & mangosmoothie med lime”, “Peanutbutter- & marmelademilkshake” eller en “Græskartærtesmoothie”. Er din smoothie lyst blevet vækket? 🙂

green-kitchen-smoothies-4Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *