Kristine Feldung

Kristine Feldung

Billedet er af Kristine selv og hendes eget

Præsentation:

Hej! Jeg hedder Kristine Feldung. Jeg mødte Louise og hendes bogblog The Secret Life of a Book Collector i 2017 i forbindelse med mit arbejde med det digitale forlag Tell me a story, Toru. Meget er sket siden, at jeg besvarede nedenstående spørgsmål fra Louise. Jeg er stor tilhænger af, at man skal følge sine drømme! Tell me a story, Toru var en drøm, som jeg ikke så anden mulighed end at følge. Men som drømme opstår, har jeg lært, at drømme også kan forsvinde væk og blive til andet. Sikke en vigtig lektie! Jeg besluttede derfor at lukke Tell me a story, Toru med udgangen af 2018. Efter at have sat mål for Tell me a story, Toru for året 2018 blev det langsomt tydeligt, hvordan vejen mod at gøre Tell me a story, Toru til en levevej eller i bedste fald en givende hobby-virksomhed var lang og hård og noget helt andet, end jeg gik og drømte om. Tænk, hvis jeg havde gået og drømt en drøm, som alligevel ikke skulle være. Med valget af at lukke Tell me a story, Toru følte jeg mig stærk over at have fulgt en drøm og stærk over at turde bevæge mig væk fra den igen.

Håber, at du alligevel vil læse mine svar til Louises spørgsmål. Og finde inspiration i mit forhold til litteraturen som modsat drømmen er fortsat eksisterende.

Kristine Feldung, den 20. oktober 2018

  • Hvad husker du som dit første minde i mødet med litteraturen?

Mit første minde i mødet med litteraturen er forskellige klasselokaler rundt omkring i Frederiksværk, hvor jeg i folkeskolen tit sad og ventede på forskellige musiklærere eller min Mor, som var på vej for at hente. Jeg gik til (næsten for) mange instrumenter og samspilsgrupper i min fritid! Jeg havde nogle meget inspirerende lærere i folkeskolen på Helsinge Realskole, som var med til at fremme min læselyst. Jeg husker bøger som Tolkiens Hobbitten og Adams Kaninbjerget, som jeg medbragte og sad og læste i mine ventepauser. Mine lærere var ikke bange for at præsentere de tunge klassikere!

  • Hvorfor skriver du?

Jeg skriver! Jeg føler historier dybt inde, som bliver ved med at ligge, selv hvis jeg ikke skriver på dem i årevis. Jeg får først rigtig ro, når de er på papiret. Jeg åbnede derfor det digitale forlag Tell me a story, Toru i december 2016 for som udgangspunkt at give mine egne fortællinger mulighed for at blive delt. Forlaget er vokset siden!

  • Hvorfor læser du?

Jeg læser for roen. Jeg kan huske følelsen fra min barndom om at sidde med en bog og være så optaget af en fortælling, at bevægelser og stemmer udenom forsvandt. Jeg tror altid, at jeg vil jage den følelse. Som voksen oplever jeg den kun i få øjeblikke. Og jeg skal huske at dyrke den for at bevare den. Jeg prøver at læse hver aften. Og at lytte til flere lydbøger i løbet dagen.

  • Hvad kan litteratur i dine øjne?

I mine øjne kan litteraturen være med til at give et frirum. Jeg prøver dog heller ikke at undervurdere, hvorledes litteraturen kan være med til at underholde og på den måde være et bedre alternativ end den ligegyldige tv-serie, som jeg alligevel kun følger halvt med i. Men det er svært. Litteraturen hos mig er i skarp konkurrence med andre medier, når jeg efter en lang arbejdsdag og børnesamvær- og putning får givet 20 minutter. Jeg kan dog godt lide refleksionen, som det konstant medfølger. Og det giver mig lyst til at udforske genrer i litteraturen, som jeg ellers føler en afstand til.

  • Hvis du skal anbefale en forfatter, en bog eller en tekst, hvilken vil det så være?

Haruki Murakami er min yndlingsforfatter! I mine øjne har han skabt det mest fantastiske univers, og som ingeniør holder jeg meget af strukturen i hans bøger, som skinner så tydeligt mellem linjerne. Det har været fantastisk at følge hans forfatterskab udvikle sig! Det er faktisk en stor del af min tiltrækning til hans bøger. I øjeblikket læser jeg selv Elastik af Johanne Bille om at være kvinde i København. Jeg er netop tilmeldt forlaget Gladiators Gladiator Abonnement, hvor jeg hver måned modtager en bog fra en ellers ukendt forfatter. Gladiators bøger kan noget helt særligt! Jeg kan godt lide de små og skæve fortællinger men samtidig også at se, hvordan forfatteren udvikler sig gennem sit forfatterskab. Hos Tell me a story, Toru er netop kun udgivet sådan type mennesker. De er på vej. Og rejsen er lagt åben for den, som har lyst til at følge. Det kan jeg godt lide at være en del af!1 thought on “Kristine Feldung”

  • Super spændende at læse, at du stadig følger den literære passion. Jeg forsøgte faktisk at tilgå den gamle hjemmeside efter jeg lovede at kigge på siden igen, og fandt så ud af, at der ikke var indhold på siden for det nu lukkede forlag.
    Håber alt vel, og god weekend forude. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *