Læsning i december /2 2018

Læsning i december /2 2018

Billedet indeholder anmeldereksemplarer

Jeg har ikke så meget tid i december til “fritidslæsning”, da jeg har en eksamensopgave, der skal afleveres den 2. januar 2019, og som jeg meget gerne så var skrevet før jul, så juledagene netop kan nydes fuldt ud. Det er et mål, men statistikken fra de forrige år siger noget andet haha. 😀 Men selvom jeg ikke rigtig har tiden, betyder det ikke, at jeg ikke har et par bøger, der vil passe perfekt til at blive læst i december, så man rigtig kan varme op til den 24. og ikke mindst, komme i julestemning. Glædelig 1. december. <3

Christmas days: 12 Stories and 12 Feasts for 12 Days af Jeanette Winterson

Dette er en rigtig hyggelig, lille perle af en julebog. Bogen er på engelsk og består af 12 noveller, der både er hyggelige men også uhyggelige og spændende, og de forgår alle i juletiden. Derudover består bogen også af 12 opskrifter, som står forfatteren meget nær. Man kan nemlig læse om, hvad maden fra de forskellige opskrifter betyder for Jeanette, og hvorfor de er med i hendes julebog. Denne bog er klart en stor anbefaling fra mig af, til læsning i decemberens søde tid. Og hvis man har fulgt mig en smule, så ved man, at bøger og mad er noget at det, jeg holder mest af. Derfor finder jeg blandt andet denne bog ekstra skøn, da den sammensætter to af mine favoritter. Du kan læse min anmeldelse af Christmas Days her.

Julen varer længe … af Francesca Hornak

Bogen her udkom i år og jeg har været så heldig at få et anmeldereksemplar af bogen, og ihh hvor jeg glæder mig til at få den læst, for se bare her, hvad den handler om: “En uge i familiens skød kan føles som en evighed. Især hvis alle går og holder på en hemmelighed; og hvis en af de hemmeligheder en dag banker på døren … Skeletterne vælter ud af skabet i denne varme og humoristiske juleroman. Det er jul, og for første gang i mange år er familien Birch samlet under ét tag. Selv Emma og Andrews ældste datter, der normalt er ude for at redde verden, er rejst hjem til familiehuset nord for London. Men Olivia er kun kommet, fordi hun var nødt til det. Efter flere måneder i epidemiramte Liberia er hun tvunget til at tilbringe juleugen i karantæne sammen med resten af familien. I de næste syv dage bliver familien Birch afskåret fra omverdenen og tvunget ind i hinandens liv. Mens Olivia kæmper med sit kulturchok, har resten af familien deres at se til. Lillesøster Phoebe er travlt optaget af bryllupsplaner, men opfører hendes forlovede sig ikke lidt mærkeligt? Emma er fast besluttet på at skjule sin kræftdiagnose, og Andrew har netop modtaget en e-mail fra en voksen søn, han ikke anede noget om. Snart begynder hemmelighederne at sive ud, og alle opdager, at de ikke ved helt så meget om deres familie, som de gik og troede. Det bliver en lang juleuge …” Jeg håber virkelig, at jeg kan nå at komme i gang med den før jul, for jeg har også hørt godt om den fra et par andre bogbloggere, men ellers varer julen jo lige til påske. 😉

Ham med skægget af Pernille Meldgaard Pedersen

Ham med skægget er skrevet af Pernille, som for ikke så længe siden var gæsteblogger her på stedet. Hvis du gik glip af mit gæsteindlæg, hvor Pernille var forbi, så kan du læse det lige her, for der præsenterer Pernille sin julebog og skriver blandt andet om, hvem der er hendes julemand. Og ellers kan du læse lige her, hvad bogen handler om: “Kan du huske det øjeblik, du ikke troede på Julemanden mere? Da niårige Mille pludselig ikke længere tror på Julemanden, sætter det hele huset på den anden ende. Mor, Stella, er i vildrede, da jagten på Julemanden viser sig at holde på familiehemmeligheder. Julen er i fare! Og der er kun en, der kan redde den …” Bogen er ikke så lang, og jeg er allerede i gang med den. Jeg håber at have en anmeldelse klar af den, her i løbet af december.

Lys i mørket – 24 fortællinger om julens traditioner af Anna-Marie Helfer

Denne bog købte jeg på dette års bogforum, og den kom med mig hjem, da jeg ELSKER bøger, der er som en julekalender, hvor du kan læse et kapitel fra den 1. december og helt frem til den 24. december! Det er så hyggeligt, synes jeg, og denne bog fortæller blandt andet noget om historien bag, hvorfor vi fejrer jul og om julens mange og ikke  mindst forskellige traditioner. Læs her, hvad bagsiden fortæller: “Hvorfor spiser vi os en pukkel til i julemad? Hvad har julebukken med Fanden at gøre? Hvorfor tager vi et træ ind i stuen og pynter det – og hvorfor blev Guds søn ikke et sommerbarn? Vi elsker at holde jul – præcis som vi plejer at gøre. Rør blot ikke ved min gamle jul! – men hvad er det for traditioner, vi nu engang har og som man ikke sådan sætter spørgsmål ved? Hvem har lavet dem? Hvordan er de opstået? Hvad er historierne bagved? Med tråde fra historie og religion såvel som legender, ammestuesnak og skrøner væver Anna-Marie Helfer et billede af den danske jul og dens traditioner. Der er fromme medvirkende i historien, men også mange bramfri ‘vikinger’, og vi når vidt omkring i verden og langt tilbage i tiden.” Lyder det ikke bare godt? 😀 Vi kan altid blive klogere, og hvorfor ikke også på julen?

Julebestiariet af Benni Bødker og John Kenn Mortensen

Jeg læste Julebestiariet sidste år og var ret vild med den. Der er 24 kapitler, et til hver dag i nedtælling til juleaften. Bogen er en guide, så folk kan komme sikkert igennem december og ikke mindst julen. Du gør klogt i at læse denne bog, og hvis ikke, ja så blev du altså advaret. Du kan læse min anmeldelse af Julebestiariet her. “Julebestiariet er en ny type julekalender, der giver dig en overlevelsesguide til vinterens virkelige monstre. Du får de vigtigste fakta om hvert af de væmmelige monstre, og livsvigtig læsning i decemberdagene op til jul. Hver jul myldrer det frem med alskens farlige vintervæsner. Benni Bødker har researchet og indsamlet oplysninger om 24 af de fæleste julemonstre, og monstertegner John Kenn Mortensen har illustreret.

Er der særlige bøger, du skal læse her i december? Du må meget gerne dele dine julebøger i kommentarfeltet. Det er altid godt med ny inspiration.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *