Anmeldelse: “Råddenskab” (Ravneringene 2)

Anmeldelse: “Råddenskab” (Ravneringene 2)

 

Råddenskab. Ravneringene 2. Siri Pettersen. På dansk ved Rolf Stavnem. Høst & Søn. Udgivelsesår for denne udgave er 2016. Sidetal 467.

★★★★★★

Dette er opfølgeren til den fantastiske “Odinsbarn” og den “svære to’er” fra Siri Pettersens hånd. Hun har formådet er klare opgaven med UG, kryds og slange. For sikke en videreudvikling der sker i dette univers!

Hirka er rejst fra Ymslanda. Med sig har hun sin rygsæk fyldt med urter, heldbredene safter og grej der kan lappe de fleste sammen. Og Kuro. Hendes ravn og eneste ven i den nye ukendte verden. Vores verden.
Som om der ikke skete nok i Ymslanda, og med den ballade, der førte hende til at rejse, udsættes Hirka igen for hårde prøver med svære valg. Nogen ved, at hun er kommet til den nye verden, og de er ude efter hende. I den første bog fandt vi ud af, at Hirka som sagt er et odinsbarn. Og hvad man kan gøre med sådan et, er der flere i denne verden, der ved og ønsker at gøre brug af.

Hun sænkede blikket. »Ja. Jeg får det, som jeg vil have det. Hvis jeg overlever den her aften.«
»Hvorfor skulle du ikke overleve?« spurgte Graal.
Isac trådte et skridt frem fra de glemtes rækker.
»Hun skal betale din gæld.«

Hirka og Rimes forhold sættes på prøve, og som læser hepper man så inderligt på dem. Jeg skrev også dette til “Odinsbarn”, men jeg skriver det gerne igen. Siri skriver så man føler dem, og mærker deres følelser. Man hepper og jubler så meget man overhovedet kan på Hirka og Rime. Det var skønt endelig at følge og høre om Hikra igen. Jeg er så spændt på, hvad det hele ender med i tredje og sidste bog. Jeg er dog sikker på, at det er godt. For de to første bøger har været fantastiske, og begge bøger ligger i min top 3 over de bedste bøger jeg har læst i 2016.

»Rime!« Hirka kastede sig mod skærmen. Stefan flyttede den.
»Slap lige af, pige. Det er en film.«
»RIME!«
Hun hev i computeren. Slog hænderne mod skærmen, men billedet var væk.
»Hvad gør de ved ham?«

raddenskab-2Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *