Anmeldelse: “The Fox at the Manger”

Anmeldelse: “The Fox at the Manger”
The Fox at the Manger. P. L. Travers. Virago. Udgivelsesår for denne udgave er 2015. Sidetal 80.
★★★☆☆☆

Krigen er slut, og julen er kommet. Glæden er genfundet og kirkeklokkerne ringer igen. Det er juleaften, og en dame med tre drenge besøger domkirken til julegudstjeneste. Kirken viser en opsætning af Juleevangeliet, og de tre drenge undre sig gevaldigt, og spørger om en masse. Da de er færdige i kirken, og er på vej hjem, stopper damen op, og fortæller de tre små drengen en historie. Historien handler også om Jesu fødsel, men denne historie fortæller begivenheden fra dyrenes syn, og hvilke gaver de bringer det nyfødte barn.  Dog kan alle de andre dyr ikke udstå ræven, så da ræven kommer forbi stalden med sin gave, prøver de andre at få ham til at forsvinde.

‘No one, indeed, can tame a fox. And yet,’ the yellow eyes darkened, ‘the time is coming when a fox shall be tamed.’

the-fox-at-the-manger2

Jeg troede i starten, at fortælleren var mor til de tre drenge, men i slutningen fortæller den ene dreng om sin mor, og fortælleren må næsten være en anden. De tre drenge har navnene X, Y og Z, hvilket er lidt sjovt. Det virker lidt forhastet på en måde. De to historier var okay, men så heller ikke mere. Illustrationerne af dyrene er fine, og der er mange af dem. Bogen er hurtigt læst, da den ikke er så lang, og den er oplagt at læse op til jul.

‘The fox has given me all he had. Without his cunning, how will he find food or escape the snare? How will he live now, alone in the woods? His cunning is his strenght, his cunning is his life. It is the only thing he has and he has given it away.’

the-fox-at-the-manger32 thoughts on “Anmeldelse: “The Fox at the Manger””

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *