Udgivelser: April 2018

Udgivelser: April 2018

3. april 2018: Asymmetri af Lisa Halliday
“En ung kvinde indleder et forhold til en meget ældre mand i New York. Hun er yngste redaktør på et toneangivende Manhattan-forlag, han er en verdensberømt og prisbelønnet forfatter.  En mand bliver tilbageholdt i fireogtyve timer og gransket af politiet i Heathrow Lufthavn. Han er økonom og amerikansk statsborger, men han er af irakisk oprindelse.  En nobelpristager deltager i et populært radioprogram i London. Han spiller de plader, han ville vælge at tage med til en øde ø, imens han beretter løst og fast om sit lange liv.
Hvad er forbindelsen mellem disse tre mennesker, og hvordankrydses deres livsbaner?
I tre dele – hver del fortalt med sin helt egen distinkte stemme – beskriver Lisa Halliday underfundigt, ømt og skærende skarpt, hvordan magt trives og vokser sig stadig mere uovervindelig, når tingene er skævt fordelt mellem gammel og ung, mellem held og talent, mellem det personlige og det politiske eller mellem Vestens overflade og Mellemøstens kaos.


3. april 2018: Viggo Vampyr kan ikke lide blod af Reine De Pelseneer
“Viggo Vampyr ligner en helt almindelig vampyr – han har små hugtænder, han render rundt i en sort kappe, og han er bleg. Men han er alligevel ikke som de andre vampyrer … Viggo kan nemlig ikke lide blod! Det betyder, at Viggo må lægge sin kostplan om. Nu vil han ikke længere spise kød fra mennesker eller dyr, men hvad kan han så spise? Viggo Vampyr og hans mor går på jagt efter en masse nye spændende ingredienser, de kan bruge i madlavningen. Det smager godt, synes de, men Viggo Vampyr længes efter dengang han kunne sætte tænderne i en dejlig rumpe.Så mor og Viggo begynder at eksperimentere i køkkenet, og de finder snart den perfekte erstatning for blod. Selvom Viggo Vampyr møder modstand fra sin far og sine brødre, som kalder ham en slapsvans, så holder Viggo fast i sin beslutning.

Bagerst i bogen finder du en masse spændende, inspirerende opskrifter på vegetarretter, som hele familien kan samles om – for eksempel ’monsterøjne’ og ’spøgelsespizza’.”


4. april 2018: Ud af ensomheden af Benedict Wells
“”En svær barndom er som en usynlig fjende: Du ved aldrig, hvornår den kommer efter dig.”
Da Jules, Marty og Liz mister deres forældre i en ulykke, ændres deres liv dramatisk. Deres sorgløse og beskyttede barndom er med et slag ovre, da de tre søskende kommer på kostskole. De tre voksne søskende er gledet fra hinanden. Hver især tror de at være kommet over forældrenes død, da fortiden pludselig indhenter dem.”


6. april 2018: Pasfotos af Einar Már Gudmundsson
“”Pasfotos” er en rejseroman, en kærlighedsroman og en udviklingsroman, der tager os tilbage til Einar Már Guðmundssons egen ungdom i 70’erne. Her er boblende menneskeliv, glødende ungdom, sjove historier og grumme skæbner – det hele vævet sammen af Einar Már med velkendt snilde.

Romanen er den unge mand Hallis beretning om en længst svunden sommer, hvor han og hans ven Jonni drager fra Island til Norges fjelde for at grave grøfter og spare penge op til at rejse Europa rundt. På vejen møder vi et utal af brogede skæbner, og da vi mindst venter det, dukker selveste kærligheden op. Hvem skulle have troet, at det var Oslo og ikke Paris, der var kærlighedens by?”


10. april 2018: Dallas København af Peter Molde-Amelung
“Dallas København bor i en kæmpestor faldefærdig villa midt i Frederiksberg Have sammen med sin oldefar Monty. Hendes mor rejser fra land til land for at redde truede dyr. Hvem der er hendes far, aner hun ikke. Den søndag Dallas fylder 12 år, er hun helt alene hjemme, uden for øsregner det, og hendes eneste ønske er, at dagen snart er overstået – hvilket kan skyldes, at hun endnu ikke ved, at hun i løbet af den kommende uge vil: stå bag et lille bitte mord på et menneske, flygte fra politiet, blive skudt på, slås med et rovdyr, og lære alt for meget om kærlighed.
Det hele begynder, da Dallas’ oldefar næste dag får et opkald fra fortiden, som sender ham ud på en vanvittig færd. Da det går op for Dallas, at der er noget helt galt, indleder hun sammen med 13-årige Jack en farefuld eftersøgning på den gamle mand. Og mens de to store børn nærmer sig sandheden om, hvad der har drevet Monty af sted, bliver de gladere og gladere for hinanden. De ender langt ude i vildmarken, hvor et rasende rovdyr gør alt for at sætte en stopper for deres rejse.


10. april 2018: Med en kat til Paris af Angelika Glitz
“Den lille mus Otto skal alene til bageren efter en baguette. Han får et truthorn af sine søskende, så han kan kalde på hjælp, hvis han støder på nogle farlige missekatte – men Otto smider truthornet ud: Det er da ren barnemad at gå til bageren, tænker han. Otto begiver sig af sted, men inden han kan nå at sige musefælde, har en stor, varm kattepote krummet sig om ham. Katten hedder Rosa, og hun vil have Otto med til Paris. Otto er bange, men han tænker, at så længe katten er mæt, så er han i sikkerhed. Otto og Rosa nyder franske oste og søde kirsebær, men Otto er bange for, om hun nu alligevel vil æde ham! Rosa bliver fanget i en musefælde, og hun kalder på Otto for hjælp. Men nu har Otto chancen for at flygte fra den farlige kat … Da Otto kommer hjem fra Paris, har han mange ting at fortælle til sine søskende – men hvorfor er han ikke glad?”


12. april 2018: Rejse med let bagage af Tove Jansson
“”Det har altid været min drøm at rejse med let bagage, en lille taske, som man nonchalant svinger med i hånden, mens man går med raske, men ikke forhastede skridt gennem for eksempel en lufthavnshal, passerer en masse nervøse mennesker, som slæber på tunge rejsetasker – nu, for første gang, lykkedes det mig at tage det absolut minimale med, jeg havde ikke tøvet over for familieklenodierne og disse elskelige småting, som minder en om … ja, om emotionelle bidder af ens liv – nej, det mindst af alt! Tasken blev lige så let som mit letsindige hjerte …”

Novellerne i Rejse med let bagage handler om indre og ydre rejser. Om mennesker i nye omgivelser og nye forhold. Tove Jansson fortæller med let humor og stor alvor.”


12. april 2018: Hvad køer ved om livet af Rosamund Young
“Rosamund Young beskriver charmerende og underfundigt, hvordan køer er ligeså forskellige som mennesker. De kan være højt intelligente, iltre eller sløve i optrækket, forfængelige, godmodige, stolte, sky eller opfindsomme – når de får lov til at finde deres egen måde at leve på. Og de drager i høj grad omsorg for og knytter sig til hinanden. Under læsningen kan man ikke lade være med at smile eller grine højt over beskrivelserne af dyrenes mange særlige egenskaber og karaktertræk – også får, høns og grise er der herlige kapitler om. Og det er tankevækkende, når Young beskriver de konkrete fakta, fx hvordan køer i fangeskab mister op til 30% af deres hjernekapacitet – simpelthen fordi de ikke bevæger sig, orienterer sig og udfolder sig i det fri. Der er måske et og andet, vi kan lære af køerne om live.”


12. april 2018: Kære Zoe Ukhona af Pelle Hvenegaard
“Da Pelle Hvenegaard en sommeraften på en blind date, der er tæt på at blive aflyst, møder Caroline, ved han det med det samme: Den kvinde skal være mor til mine børn. Første møde udvikler sig til en stormende forelskelse, og det står hurtigt klart, at de to gerne vil skabe en familie sammen – men biologien driller. Kære Zoe Ukhona er Pelle Hvenegaards ærlige, komiske, sørgelige og hjertevarme fortælling om de seks år i fertilitets- og adoptionshelvede, som han og hans hustru må gå igennem, før de kan åbne døren til lejligheden på Christianshavn med lille Zoe Ukhona på armen.

Vi følger Caroline og Pelles hårde indre rejse, men er også med, når de to – for at holde det hele ud – besøger fem kontinenter og ender på toppen af Kilimanjaro for at kalde på deres kommende barn – uvidende om, at hun rent faktisk blev født 20 dage tidligere i Sydafrika. Det er en fortælling om kærlighed og om at tackle livet, når det ikke går den vej, man har planlagt. En fortælling om at lede e er lykken og meningen med livet, når man har oplevet og opnået det meste – og om den store glæde det er at finde begge dele.”

19. april 2018: Små påsatte brande af Celeste Ng
“I Shaker Heights, Cleveland, er der styr på tingene. Vejene former et sirligt symmetrisk net, husenes farver er afstemt efter hinanden, og beboernes liv er mindst lige så velplanlagte. Ingen passer bedre til den beskrivelse end Elena Richardson, hvis største ambition er at følge reglerne.
Ind på scenen træder Mia Warren, en gådefuld kunstner og alenemor. Hun ankommer til kvarteret med sin teenagedatter Pearl og lejer et hus af familien Richardson, og snart bliver Mia og Pearl langt mere end lejere, for alle fire børn i Richardson-familien drages magnetisk mod de to. Men Mias mørke fortid ognonchalante forhold til tingenes tilstand og ligevægt i Shaker Heights truer med at forstyrre roen i det velordnede kvarter.
Da gamle venner af familien Richardson forsøger at adoptere et spædbarn med kinesisk-amerikanske rødder, bryder en ophedet kamp om forældremyndighederne ud, som tvinger hele nabolaget til at vælge side. Elena og Mia går hver sin retning, og pludselig er Elena fast besluttet på at bringe hemmelighederne om Mias fortid frem i lyset. Men Elenas sandhedsbesættelse får uventede, dramatiske konsekvenser for det lille samfund.


 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *