Udgivelser: Marts 2018

Udgivelser: Marts 2018

Mit første indlæg om udgivelser, bestod af kommende udgivelser for to måneder, januar og februar. Jeg var ret sikker på, at to måneder for hvert indlæg, var det format jeg var mest tilpas med. Det fungerer også fint, men da jeg sad og forberedte mig på indlægget, med udgivelser for marts og april, der fandt jeg ud af, at hver måned sagtens kan stå alene. For mit vedkommende byder både marts og april på rigtig mange spændende titler. Så i stedet for at skrive et kilometer langt indlæg med udgivelser for to måneder, så har jeg nu valgt at dele det op, så marts for et indlæg, og april for sit indlæg. På den måde skal man ikke stresse over kommende udgivelser en måned længere fremme, end hvad vi egentlig er i. Så her ses en lille liste over bøger, der udkommer hen over marts. Mon I falder over en titel I synes lyder interessant?


8. marts 2018: Kraften af Naomi Alderman
“Pludselig – i morgen eller dagen efter – opdager alle verdens teenagepiger, at de har fået kraften; evnen til at give dødeligt stærke elektriske stød. Skridt for skridt bliver magtbalancen mellem kønnene vendt på hovedet, og det bliver startskuddet til en verdensomspændende revolution. Til at begynde med sker forandringerne i det små. En kvindelig borgmester indser, at den fysisk overlegne kvinde måske kan komme langt i politik. Datteren af en britisk mafiaboss tager en hævnaktion i egne hænder, og en teenagepige, der hører stemmer, får endelig mulighed for at flygte fra misbruget i sin plejefamilie. Men andre steder i verden er omvæltningen mere dramatisk. I Moldova tager tidligere sexslaver kampen op mod den systematiserede menneskehandel, og i Indien og Saudi-Arabien gør kvinderne oprør mod århundreders undertrykkelse. En ung nigeriansk journalist dokumenterer det hele – også, da mændene svarer igen. Kraften er et portræt af fire liv, der ændres dramatisk, og af et verdenssamfund i radikal forandring. Det er et provokerende, tankevækkende og overraskende morsomt stykke dystopisk litteratur, der på én og samme tid beskriver en chokerende alternativ virkelighed og afslører vores egen verdens skyggesider.”


9. marts 2018: I en mørk, mørk skov af Ruth Ware
Forfatteren Nora har ikke set Clare i 10 år. Ikke siden den gang Nora brød med sit gamle liv uden at se sig tilbage. Men så dukker en invitation op ud af det blå – til Clares polterabend. Det må være den perfekte anledning for Nora til at genoptage kontakten med sin allerbedste veninde fra skoletiden?Der er lagt op til en hyggelig og sjov weekend i et hus langt ude i skoven, men der går ikke længe, før der opstår spændinger i den sammensatte venneflok. Er de der på samme præmisser? Hvorfor er Nora inviteret til Clares polterabend, men ikke til brylluppet? Og hvem er det egentlig Clare skal giftes med?Huset ligger helt isoleret fra omverdenen, der er ingen mobildækning. Og så går noget galt. Helt galt.”


Politikens Forlag genudgav sidste år to af Stephen Kings bøger, og i år genudgives flere af hans titler. Jeg ser særligt frem til Dyrekirkegården og Misery.

15. marts 2018: Dyrekirkegården af Stephen King (Genudgivelse)
“Huset føles som det perfekte sted for dr. Louis Creed. Vidtstrakt, gammelt og hyggeligt. Et sted, hvor familien kan falde til ro, hvor børnene kan lege og gå på opdagelse. Maines bakker og marker er flere verdner væk fra Chicagos smogfyldte, farlige gader. Bag huset løber en sirligt holdt sti, som generation efter generation af lokale børn har betrådt på vej ind i skoven for at begrave døde kæledyr. Alvorsfulde børneansigter, højtelskede husdyr. Et trist sted, ja, men det kan umuligt være farligt, være noget, der trænger ind i drømmene og tvinger dig vågen, badet i angstens sved – kan det?”

15. marts 2018: Misery af Stephen King (Genudgivelse)
“Paul Sheldon er bestsellerforfatter, og Annie Wilkes er langt mere end blot en lidenskabelig læser: Hun er Pauls sygeplejerske og tager sig af hans hårdt medtagne krop efter en bilulykke, og hun er rasende over, at Paul har slået hendes yndlingsromanfigur ihjel i sin seneste bog. Paul forstår snart, at hun er villig til at gå rigtig langt for at vække Misery til live igen: Men hvor langt? Annie har masser af metoder til at anspore Paul til at skrive. En nål. En økse. Og hvis det ikke er nok, må hun gribe til skrappere midler …”


15. marts 2018: Dam af Claire-Louise Bennet
“Dam er en stille, smuk fængslende fortælling om ensomhedens faldgruber og glæder. Dam handler om en kvinde, der afbryder sin akademiske karriere for at flytte til et lille hus i udkanten af en landsby. Her opsøger hun ensomheden, naturen og omgivelserne. Tallerkner med skår, køernes blikke, slappe auberginer, fuldmåner og solopgange. Den fysiske verden kommer ind på livet af den unavngivne kvinde og bliver truende på en måde, hun ikke havde forudset. Bennetts debut, der består af 20 fortælling, er rørende og rystende, og samtidig morsom og selvironisk.”


16. marts 2018: Mysteriet på Asthall Manor af Jessica Fellows
“Året er 1920 og Louisa Cannon drømmer om en vej ud af fattigdommens London, en by, der er hårdt mærket af den netop overståede verdenskrigs rædsler. Louisas redning bliver en ansættelse hos familien Mitford på Asthall Manor i Oxfordshire. Som kombineret barnepige og selskabsdame for de seks Mitfordsøstre får hun adgang til en helt ny og fortryllende verden. Især knytter hun sig til den eventyrlystne og smukke sekstenårige Nancy, den ældste af søstrene, der elsker detektivhistorier og brænder for at opleve verden uden for godset.
Men da sygeplejersken Florence Nightingale Shore, der er guddatter til sin berømte navnesøster, myrdes på toget til Hastings, husker Louisa, at hun har set noget i det tog, der måske kunne være af betydning. Sagen vækker opsigt, og snart vikles både Louisa og Nancy ind i en mordgåde, der er lige så spændende, som den er livsfarlig. Fans af Daisy Goodwin, Julian Fellowes og Agatha Christie vil elske denne serie om Mitfordmordene, der er bygget på virkelige forbrydelser og skildrer den virkelige Mitford-familie og dens seks excentriske søstre.


 

 1 thought on “Udgivelser: Marts 2018”

  • Dyrekirkegården af Stephen King er spændende læsning
    Kan virkelig anbefales hvis man er til gys

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *